Tuesday, April 26, 2011

cissss !

Hari neh Cik Aina semangat sangat nak edit blog kononnya . Nak bagi kiut miut macam blog orang lain . Jealous >.<

Setiap kali masuk blog orang lain , mesti jealous tahap teruk melanda . Eh ? Kenapa blog aku tak cantik macam blog dpaa neh ? Grr ~

Mula mula sekali Cik Aina cari gambar comel nak buat side bar tuh .Cari punya cari dapat lah gambar yang menarik hati . Cik Aina pun memulakan langkah bergelut dengan Encik Photoscape untuk menyiapkan side bar yang bakal mengantikan side bar sekarang .

Fuhhh ~ Akhirnya siap gak side bar tuh . Beberapa jam kot nak buat side bar yang kecik tuh jaa ! Hebat kan ? Hebat kan ? Padahal sebelum neh tak sampai setengah jam pun buat side bar baru -.-

Tak puas hati lagi dengan side bar baruu , ingat nak buat kotak jerit yang float tuh . First buat dah jadi tapi manusia neh susah nak bersyukur kan ? Tangan yang gatal neh usik kod shoutbox float tuh . Terus tak jadi ! Erghh ! Tension tiba tiba . Try lagi lagi & lagi . Tetap tak jadi gak . Fed up betul . Akhirnya biar jaa shoutbox kat tempat asal tuh .

Tukar background pulakk . Bajet background nak yang comel jaa . Bila dah tukar nampak macam makin tak comel pulak jadinyaa . Adjust width . Hudoh bebenor jadinyaa ! Tension lagi .

ARGHHHHHHHHHHHHHHHHHHH ! 

Akhirnyaaa . . Hgpaa ada nampak sebarang perubahan ? Nampak tak ? Perhati betul betul .

Tak daa perubahan kankann ? Blog tetap sama . Takut nak usik banyak banyak sebab tak mau perkara dulu berulang lagi sekali . Akibat nak buat blockqoute , blog jadi kucar kacir . Terpaksa tukar template lain .

Pengajaran : Cik Aina kena belajar bersyukur .
Terima kasih daun keladi , lain kali singgah lagi :')

3 comments:

  1. dh cukup comel la cik aina punye blog nyh.. x mcm cik lynn pnye.. brtrbur jer.. hahaha..

    ReplyDelete
  2. suke2 :0 ana suke simple2 one tak serabut :)

    ReplyDelete